Hogy működik egy országos állatorvos kereső?

országos állatorvos kereső

Mi az az országos állatorvos kereső?

Manapság egyre divatosabb a hagyományos állattartó kapcsolatokat megbolondítani, mai életvitelünkhöz alakítani. Ennek egyik velejárója, hogy a macskákat, vadászgörényeket is olykor sétáltatják, találkozhatunk velük az utcán itt ott és kutyatulajdonosként például jó, ha fel vagyunk rájuk készülve. Találkoztam már kiskutyával, de macskával is a biciklikosárban, és az állatok, úgy tűnik, ha egyszer hozzászoktak, cseppet sem zavartatják magukat. Ez persze azt is jelenti, hogy kedvenceink sokkal több alkalommal és közegben kísérhetnek el bennünket, mint, amihez mi szokva vagyunk. Ez természetesen öröm, viszont rejt magában olykor veszélyeket is. Ugyanis, ha magunkkal vittük a kutyánk egy útra és az építkezés felügyelete alatt ő véletlenül a lábát törte, akkor nem érünk rá hazautazni, sürgősen ellátásra van szükség. Ilyenkor jön jól az országos állatorvos kereső.

Ha tehát meglátogattuk a rokonokat és a magunkkal hozott Bogáncs közben lebetegszik, nem kell szegényt tortúráztatni egy hazaúttal, mielőtt orvoshoz kerül. Ha nyaralás közben elkóborol, azonnal találunk egy rendelőt, ahol a csippje alapján már kerestethetjük is. Az országos állatorvos kereső tehát egy hatalmas adatbázis, ahol elhelyezkedés alapján megtalálható az állatorvosok névsora, illetve a hozzánk legközelebb eső állatorvos elérhetőségei és adatai.

Az országos állatorvos kereső adatbázisa

Természetesen egy egy ilyen adatbázis nem a semmiből épül fel. Az országos állatorvos kereső veheti alapul a Magyar Állatorvosi Kamara adatbázisát, meríthet a Google térképen jelölt rendelők információiból is, de lehet önkéntes alapú is. Utóbbit esetet úgy képzeljük el, mint afféle álláskereső portált, ahova az egyes orvosok beregisztrálnak, annak reményében, hogy majd őket keresi ki a felhasználók, mikor rendelő után néznek.

A hasznos egy országos állatorvos keresőben természetesen egy felől a területi megoszlás érzékeltetése. Ahelyett, hogy egyesével nézegetnénk a címeket, az adatbázisok révén egy egy honlapnak módjában áll egy térképre vetíteni ki az eredményeket. Ez alapján a fizikailag szó szerint legközelebbit sokkal könnyebb kiválasztanunk.

Az adatbázis másik nagy előnye, hogy könnyen kereshető és online is rendelkezésünkre áll. Gyakorlatilag hálózat kell és pár kattintással megállapíthatjuk, hogy jutunk a legközelebbi állatorvoshoz. Ez pedig kapóra jöhet, ha épp kirándulunk. Az országos állatorvos kereső mindemellett arról is információt ad sok esetben, hogy az adott szakember hajalandó-e házhoz jönni. Ez bizonyos esetekben szintén fontossággal bírhat.

Országos állatorvos kereső a vészhelyzetekre

Szilveszter után nem sokkal ki ne tudna felidézni olyan szituációt, amikor a kutyák megrettenve futnak ki a világból egy közelebbi petárdadörrenésre. A legnagyobb körültekintés mellett is sajnos előfordulhat, hogy a gazda szem elől téveszti a kedvencét. Ilyenkor mi van? A gazdi keresőhadjáratot indít, eközben az eb kóborol és kóborol. Gyakran harminc, ötven kilométereket is megtesznek, de felszállhatnak járművekre is, vagy olyan helyeken bújnak meg, ahol végül csapdába esnek.

Akárki is talál rájuk, ahhoz, hogy a gazda nyomára bukkanjon, vélhetően szüksége lesz egy állatorvosra. És itt jön a képbe az országos állatorvos kereső. A megtaláló így kiderítheti, hova viheti legközelebb az állatot, ahol a remélhetőleg nyakában található csippet be tudják olvasni. Ezért is javasolja újra és újra az Állatorvosi Kamara, hogy csippeztessük állatainkat.

Ugyancsak hasznunkra lehet az országos állatorvos kereső, ha váratlan helyzetben van hirtelen szükségünk ellátásra. Ez lehet olyan ártatlan dolog, mint a Húsvétkor meglátogatott nagyi kertjében egy méh csípte macska. A kutyák, macskák esetében ez a csípés az emberhez hasonlóan feldagadó gyulladással jár, amely, ha rossz helyen van, komoly légzési nehézségeket is okozhat. Ilyenkor az országos állatorvos kereső segítségével gyorsan kideríthetjük, hol van sürgősségi ellátás.

Persze nem minden eset szól arról, hogy távol kellett hagynunk az otthont. Olykor csak az időzítés rossz. Karácsony táján például hiába is próbáljuk az év többi részében látogatott rendelőket egymás után keresni, a legtöbbje értelemszerűen nem lesz nyitva, a Buksi meg most vágta meg magát és vérzik a lába. Ilyenkor ismét az országos állatorvos kereső segíthet megtalálni, hol van a legközelebb ügyelet. Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy eljuttassuk szegény invalidusunkat az orvosig.

Az országos állatorvos kereső állatorvosoknak

Megfordítva a gondolkodást, mi haszna származhat egy egy állatorvosnak, ha az országos állatorvos kereső adatbázisok bármelyikében is feltünteti a praxisát. Egy felől marketing értékű a tevékenység, hiszen minél több helyen elérhető, minél több oldalon szerepel a neve, annál nagyobb az esélye, hogy valamelyik állattulajdonos megtalálja. Emellett azt is el kell mondanunk, hogy a nyilvánosságra hozott telefonszámok vissza tudnak ütni. Ha körültekintően ki is írtuk a szolgálati időt az országos állatorvos kereső adatlapunkra, mindig lesz valaki, aki ezt az információt figyelmen kívül hagyja és vasárnap este hétkor szeretne oltatni.