Hűtőautó bérlése – megoldás a meleg helyzetre

hűtőautó bérlés

A Hűtőautó bérlés meg se fordult a fejünkben

Én már kislány korom óta nyári esküvőt szeretnék, ahol az esküvő elő napján fehér bikiniben viríthatok a helyi strandon. utána meg pirosban. 😉 Ennek az én drága Péterem se volt ellene, úgyhogy ki is tűztük az időpontot augusztusra és nekiálltunk a szervezésnek. Persze voltak itt ott zökkenők, de hát melyik esküvő szervezésénél nincs? Sokat nevettünk ezeken, néha idegeskedtünk, de úgy összességében töretlenül közeledett egyre és egyre az a dátum. Míg csak egyszer egy héttel a nagy nap előtt meg nem csörrent a telefonom. Az étterem volt az, hogy nagyon sajnálják, de nem tudják vállalni és le kell mondják a százhúsz fős rendezvényt. Az, hogy levert a víz, enyhe kifejezés, de hallottam a nő hangján, hogy ő sem épp vidáman állt neki ennek a beszélgetésnek. Elhabogta, hogy egyik napról a másikra tönkrement a nagyobbik hűtőkamrájuk. Ami még hagyján, mert a napi vendégáramlatot még csak megoldják valahogy, ide oda pakolgatnak a kicsiben. De egy ekkora rendezvényt esélytelen a kicsivel megoldani, pláne, hogy előre kéne főzzenek. Én sokkosan hívtam azonnal a vőlegényem, hogy nyugtasson már le, mert épp rovom a köröket a kertben az idegtől. Végighallgatott, és csak annyit kérdezett a maga praktikus módján, hogy „hűtőautó bérlés nem játszik”? Mondom, hogy micsoda? Hűtőautó bérlés. Adott időre kibérelsz egy hűtőautót.

Hűtőautó bérlés esküvőre

Én azt a műfajt, hogy hűtőautó bérlés, még életemben nem hallottam. Belegondolva ez persze marhaság, hát nyilván vannak olyan cégek, meg élethelyzetek, ahol erre szükség van, de ezek nem azok az élethelyzetek, amelyekbe én valaha is belekeveredtem. Péter meg sokáig dolgozott rendezvényszervezőként, látott már közelről több száz fős fesztivált, ahol a hűtőautó bérlés mondhatni alap. És valahol a mi kis esküvőnk is afféle rendezvény, sőt. Utólag azt kell mondjam ez kőkemény rendezvény szervezés volt, és igazán kiadhattuk volna valami cégnek, hogy dekor, fotósarok, ruha-, és hűtőautó bérlés szakadjon inkább mások nyakába. Ő ezt mondta is nekem az elején, csak én szerettem volna, ha mi csináljuk. Mondtam is neki, hogy a következőt már nem mi fogjuk. Nem voltam vicces. Mindenesetre megismerkedtem ezzel a műfajjal is. Elmondta, hogy nem csak a különböző, hűtve tárolandó ételek ide oda szállítgatásához van szükség hűtőautóra, mert akkor értelemszerűen megveszi a cég magának és azt tartja fenn. Hanem rendezvényeknél például, amiért nyilván nem éri meg egész évben fizetned minden költséget egy olyan járműre, amit csak 3-5-10 napig használsz. Az ilyen rendezvények egy része pedig gyakran esküvő, főleg olyan esetekben, ahol a lakodalom nem étteremben van, hanem catering hozza valahonnan.

A hűtőautó bérlés ászai

Ezzel a gondolattal igen izgatottan vissza is hívtam azonnal az éttermet, hogy mit szólnának hozzá? Utólag belegondolva túl kedves is voltam, mert ez talán nekik is eszükbe juthatott volna, sőt! A hűtőautó bérlés azért az ő szakmájukhoz inkább közelebb áll, mint az enyémhez, aki HR-es vagyok. Sebaj, kérdem én őket tehát, hogy mit szólnak, ha Hűtőautó bérlés, Hűtőautó bérlés Budapest | – Határautó váltja ki a mi esküvőnk hétvégéjén azt a befuccsolt hűtőkamrát. Itt kezdtem gyanakodni. Ugyanis hallottam, hogy erre logikailag nem tud mit mondani, de csak elkezdett valamit magyarázni, hogy a hűtőautó bérlés nem jó, mert nincs hova parkolni, meg külön kell attól még tárolni a zöldséget a hústól és előírás így meg úgy, és nekik nincs tőkéjük, hogy egy hűtőautót fedezzenek belőle. Itt egy kicsit felpaprikáztam magam. Most komolyan visszamond egy olyan rendezvényt, amit, ha én mondok le egy héttel az időpont előtt, kauciót kellett volna fizessek? De neki persze fájna azt az összeget kiperkálni, és már abból indul ki, hogy majd leveri rajtunk? Úgyhogy igazából két három mondatot nyekegett nekem telefonban, amiből én a harmadikat már nem is hallottam, mert ment fel a pumpa. Egyszerűen a szavába vágtam, hogy akkor jól értem, hogy ha a hűtőautó bérlés a mi reszortunk, akkor se csinálják meg? Itt úgy válaszolt, mintha magával kéne megbeszélnie, hogy tulajdonképpen igen. Lemondják akkor is, mert az előírások így meg úgy. Megmondom őszintén rávágtam a telefont. Illetve kinyomtam, mert mobilról voltam, de nagyon indulatosan ám!

A hűtőautó bérlés cateringgel

Szegény Pétert megint felhívtam ezzel, mert fortyogtam dühömben. Ő olyan székelyesen hallgatott, hagyta, hogy végigmondjam és megállapította, hogy akkor catering lesz. Én meg csak pislogtam, hogy hogy merészel ilyen gyors és könnyű megoldást találni arra a problémára, ami engem ennyire felhergelt? Hát az indulat egyenesen arányos a probléma nagyságával, nem? Ja, nem. Iszonyat mákunk volt, mert még aznap felhívta pár régebbi kapcsolatát, hogy van-e olyan catering cég, aki még tudná ezt a hétvégét vállalni? Talált is egyet, akiknél volt egy vállalás már, de pont egy kisebb negyven fős valami, ami mellett még volt kapacitásuk a mi százhúsz fős esküvőnkre is megfőzni. Én is felhívtam őket utána, hogy a menüt egyeztessük, gondoltam nem mindent tudnak pont úgy megfőzni, mint ahogy azt kitaláltuk, de ebben is iszonyat kedvesek és rugalmasak voltak. Ráadásul a hűtőautó bérlés se lett végül a mi dolgunk, mondták, hogy nekik van bejáratott kapcsolatuk ilyen esetekre, majd őt felhívják és intézik. Küldtek egy árajánlatot, ami amúgy nem volt sokkal meredekebb, mint az étteremmel megbeszélt ár. Úgyhogy végül a hűtőautó bérlés és a catering cég mentette meg az esküvőnket.